Helsingin Sanomien mielipidepalstalla ihmeteltiin jokunen päivä sitten sitä, että Ilta-Sanomien uutisista voi nykyään Facebook-tyylisesti tykätä. Uutisennälkäinen surffaaja saattoi – surkuhupaisasti – osoittaa pitävänsä jopa kuolinonnettomuuksista. Nyt suunta on korrektimpi: uutissivua voi halutessaan suositella.

*

Suomalaisratsastaja Piia Pantsu aiheutti vapun tienoilla Malmön lentoasemalla pommihälytyksen. Piinallinen tilanne käynnistyi väärästä sanasta väärässä paikassa, sillä Pantsu vihjasi turvatarkastuksessa: ”Pommiako sieltä etsitte?” Koko lentoliikenne lakkasi toviksi, vaikka ratsastajatähden mukaan kyse oli huumorista yrmeälle tarkastajasedälle. Varokaa sanojanne!

*

Tahdotko tiilenpäitä lukemaan? Hallitsetko eksoottisen kielen? Vaikket ole syyllistynyt rikokseen, saatat olla poliisin tarvitsema henkilö. Monet vierasmaalaiset rosvot nimittäin jättelevät toisilleen viestejä putkan seiniin, ja niistä täytyy poliisin saada tolkku. Kääntäjät hei, tässä mielenkiintoista vaihtelua tietokoneen naputteluun!

*

Nykykielessä käytetään mieluummin termiä sukupuolenkorjaus kuin sukupuolenvaihdos. Syynä on transsukupuolisen ihmisen minuuden tunnustaminen. Biologinen sukupuoli siis korjataan eikä vaihdeta minuutta vastaavaksi. Yksi sana ei maailmaa muuta, mutta asenteita kylläkin.