…suomen kieltä kuvaavan massiivisen Nykysuomen sanakirjan pohjana oli lähes viiden miljoonan sanan lipusto?

…Yhdysvalloissa elänyt Alex-papukaija oppi yli 150 englannin kielen sanaa ja ymmärsi mm. käsitteet samanlainen ja erilainen?

…suomen sana löyly kuuluu vanhimpaan tunnettuun sanastoomme, ja sillä on ikää huimat 7 000 vuotta? Esimerkiksi sana salarakas on siihen nähden vasta leikki-iässä, jokusen vuoden ikäinen.

…vasta kouluikäinen alkaa itse muodostaa passiivilauseita? Pikkulapsen aivan ensimmäiseksi oppimat lauseet ovat aktiivin väitelauseita.

…joka kolmas ihminen puhuu päivittäin vähintään kahta kieltä? Kaksikielisyys on luultua yleisempi ilmiö.

…ainoa paikka, missä sosiaalidemokraatti on korrektia kirjoittaa yhdellä a:lla, on puolueen nimi Suomen Sosialidemokraattinen Puolue? Taustalla ovat historialliset syyt.

…näyttelijä Leonardo DiCaprio sai ylistyksiä, kun hän puhui elokuvassa Blood Diamond – veritimantti vakuuttavaa afrikaanerien englannin aksenttia?

…synnynnäiset kuurosokeat kärsivät usein heikosta persoonallisuuden ja sosiaalisuuden kehityksestä ja altistuvat siksi herkästi masennukseen? Monipuolinen kommunikointi on ihmiselle miltei elintärkeää.

…hindi ja urdu ovat erittäin läheisiä sukukieliä, mutta toista kirjoitetaan oikealta vasemmalle ja toista vasemmalta oikealle?